Allt och mer och därtill inget

7 Nov

Hur är mänskan anno 2011 funtad?

Ideligen läser vi om nåt nytt som vi borde anamma genast – med hull och hår! Än är det dieter, än är det energiproduktion och däremellan nåt helt annat som urskiljningslöst ska stöpas i ny polerad form.

Jag råkade klä mitt morgonmål i ord och tillkännage att jag gärna äter ägg och bacon till frukost under lediga dagar. Genast var där någon som frågade om de kvinnliga kollegernas dieter inspirerat mig. Nej! Jag gillar ägg och bacon. Dessutom hålls man hyfsat länge igång och klarar sig till middagen på kvällen ifall dagsprogrammet så kräver. Ok, det rimmar väl med populär diet – men kan jag, snälla, få äta min bacon utan att tvingas in i dietdiskussioner, tack.

Bläddrar man bland nyheter av idag tycks idealet vara vad som helst bara det är renodlat. En cyklist är en cyklist och bilist är bilist och aldrig mötas de två utan att det målas konflikter på vägen. Jag cyklar mycket gärna till jobbet. Är det möjligt sköter jag också ärenden cyklandes. Däremot gillar jag att ta bilen när jag ska hämta hem virke till trappbygget. Att ta två hundar med sig till skogen och tillbringa en eftermiddag kombinerandes jakt och vedhuggning blir rätt bökigt med cykel – alltså tar jag bilen. Nu infinner sig frågan hur jag ska få till en konflikt mellan min cyklist- och min bilist-roll.

Ibland funderar jag på hur vår demokratiska yttrandefrihet ter sig i pressen om vi skulle ge oss tid att ta ett steg tillbaka och överblicka spektaklet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: