Varför ska de unga få fina utrymmen?

27 Nov

”Vem ska ta hand om de gamla i framtiden ifall dagens unga riskerar sin hälsa med att vistas i mögelangripna klassrum?”

Den frågan ställdes i  samband med ett reportage om en skola som borde ha renoverats, men inte hade så. Orsaken därtill var att det inte funnits pengar. Dessutom visade det sig att det skulle ta tid att iordningställa baracker i vilka eleverna skulle – tillfälligt – få sin undervisning.

Vi pratar trots allt tunnelseende! Att elevernas hälsa är viktig håller jag med om. Däremot kan jag tänka mig flera anledningar därtill än den att de ska ta hand om oss, dagens vuxna, när vi blir skröpliga.

Vi må kalla dem ”Dagens unga”, ”Dagens elever”, ”Lustbarn av idag” eller något helt annat – tryckbart eller inte -, men de är trots allt allas vår framtid. De har sina drömmar. De får se drömmarna krossade av argument av typ ”Det har många försökt tidigare…”. Det oaktat är de en del av vårt samhälle. Ett samhälle som utvecklas. Vilken riktning utvecklingen tar är långt beroende av hur de unga bemöts.

Förresten – Varför betalar vi skatt, egentligen? Mig veterligen är det ett system som ska garantera alla en viss grundtrygghet och som ska ge alla i stort sett samma möjligheter att bestämma sin egen framtid. Om människor känner att de är betydelsefulla i samhället och att stat och kommun är villiga att stöda deras utveckling är det naturligt att bli samhällstillvänd. Mycket av inställningen till samhället formas just i tonåren. Vi behöver samhälleliga stöttepelare även i fortsättningen! Amen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: